Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

 Fonksiyonel olduğu derece göstermelik düşüncemlara da malik olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, evgin çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine tatminkâr olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Ayrıksı bir şpeş ise kapıların hepten zahir duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve bulutsuz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı muhik itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı yangın kapısı ürkü Kol gestaltsında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten fonksiyonel ve mükemmellik olmalıdır.

Genel amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz allıkır.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atılan meşaleler yüz yangın çıkarken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yangın kapısı nasıl bakım gestaltlmalıdır? Yangın kapıları muntazam bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının fiillevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın selim bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının muayene edilmesini dâhilerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve meslekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bunlar kadar insan trafiğinin şu denli ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğu kez 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı nedir ve ne konue yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini elde etmek ciğerin kullanılan bir bapdır.

Yapılarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine malik olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket baplarının şule transfer süresiyse 60 dakikadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *